uppe med tuppen..?

Idag har jag gjort (enligt mig själv) en alldeles heroisk insats för världen genom att gå upp tidigt, KLOCKAN ÅTTA. Ojoj, det var faktiskt längesen jag var uppe så tidigt.
Jag tänkte ta och slänga mig i i duschen en snabbis, men innan dess väcka mamma så hon inte försover sig helt. Sedan har jag en del ärenden att uträtta, eventuellt växla pengar bland annat. Spännande att få se om pengarna är lika fula i verkligheten som de är i min guidebok, hihi.

Tschüs


denna är dock lite söt med en nyzeeländsk pingvin på

nighty

Nej... Nu börjar jag bli riktigt trött jag.. Jag ska ta och gå ut i köket, dricka något typ juice eller te (åååh jag är sugen på äppeljuice, måste införskaffa det!)... Det ska nog bli bra. Sen ska jag sova. Ska sätta igång en film eller något och däcka till ljudet av tvn.. Bättre blir det inte?

Föredrar dock att sova till ljudet av någons andetag och hjärtslag (så löjligt jag vet, men så är det faktiskt), men jag får nöja mig med det egentligen extremt irriterande men samtidigt rogivande tv oljudet.

Godnatt världen. Imorgon har jag fullt upp.

vulgäritet

Usch. Är det något jag avskyr mer och mer så är det vulgära människor. Jag uppskattar VERKLIGEN INTE när någon pratar eller beter sig så osofistikerat, omoget, naivt och löjligt rent ut sagt som vissa gör. Kanske dags för er att lära er vilka ord och sätt som passar sig och vilka som är mindre lämpliga i normala människors sällskap? För fan, missade era föräldrar och svenskalärare någonting på vägen? Jag blir bara irriterad och faktiskt äcklas av människor som inte kan bete sig.

Jag svär. Jag använder inte så fina ord.

Men jag har i alla fall klara gränser.


hemstad: auckland

Shit. Shit shit shit.

Oh shit.

Nu är det en vecka kvar. Om en vecka ligger jag sömnlös i min säng med mitt liv i en resväska och mitt hjärta i halsgropen. Ja, nu är det sju dagar kvar. Oh SHIT.

Kom hem nu ikväll för någon timme sen efter att ha fikat med först Elin och sen Filip och slutligen kollat fotboll, käkat och druckit några för många jack&cola på O'Learys med Jonas, Major och Jonathan. Goa goa människor som förgyller min vardag. Och dessutom vaknade jag upp bredvid min syster, hur kan det finnas så många fina människor i mitt liv bara? Äh, en underbar dag med grym fotboll dessutom, vad mer kan man begära?

Imorgon ska jag inom banken och apoteket först, sedan farmor och farfar, sen till Helsingborg för att träffa Mathilda, sen kanske ska jag träffa Philip och sen på eftermiddagen/kvällen landar jag hemma hos Malin för att mysa med henne och andra goa underbara människor.. <3 Mysigt kommer det bli.

Men ja, jag har inte så mycket att skriva om just nu.
Eller jo, det har jag faktiskt alltid.
Det jag inte innehar är orken. Inte heller orkar jag lägga ner någon vidare energi för att skapa ett bra skrivet eller inspirerande inlägg, det blir liksom bara ett vanligt tråkigt "HEJ JAG BLOGGAR OCH LEVER ETT JÄTTEINTRESSANT LIV!" inlägg.... Inte så roligt alltså. Jag vet att det inte är det.

Skriver dock inte för några jävla läsares skull så jag skiter faktiskt i vilket. Detta är i princip terapi för mig, så det får bli vad dte blir. Haha. Jävla psykfall jag är. Men men, det kan jag ta. Alla är vi lite störda i huvudet, psykotiska, borderline, you name it.

Nu tänka jag käka Ben & Jerrys Cookie Dough och feta som aldrig den.

God natt.

Midsommardagen

Idag är det midsommardagen och jag är nyligen hemkommen från luch hemma hos Johanna, Klaras syster. Hur trevligt som helst men nu är det back to life med saker att ta tag i. Idag har jag fixat med betalning av div utgifter såsom försäkring med mera inför utbildningen. Utgifterna blir allt fler och just nu längtar jag så in i tills jag kan börja jobba där nere och fylla på kontot istället för att tömma det.

Jag håller även på att lägga över bilder från datorn på skivor, eftersom den lär avlida eller bli utbytt inom en snar framtid, så det är lika bra att ha det gjort.

Sen ikväll ska jag träffa Erica och umgås med henne. Sen vet jag inte riktigt, ska ta en dusch innan dess och kanske hinna med en maskin tvätt...? Får se vad klockan blir.

Nej.. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva.. Dagarna blir kortare och kortare och allt mer ska jag hinna att göra innan jag åker. Det finns så många jag vill hinna träffa, men kommer inte hinna med alla och det är en sak som är säker. Finns i alla fall de jag prioriterar allra högst, som t ex farmor och farfar som jag inte alls hunnit vara hos särskilt mycket så därför vill jag vara där i någon dag nu kommande veckan. Kommer bli supermysigt!

Men back to life. Ska ta mig en skön dusch nu. Ciao belli!

Ikväll smäller det

Igår var jag lite deppig då jag insåg att jag verkligen måste säga hejdå till alla människor jag känner här hemma. Men nu har jag ryckt upp mig, det är så det är och det är något jag måste göra. Det kommer att gå hur bra som helst, både för mig och de här hemma.

Så ikväll beger jag mig till Ausås för att fira midsommar med min alldeles egna get Klara och hennes systrar, vilket kommer bli awesome! Med mig har jag kameran, vin och tequila, så det lär inte bli lugnt icke. Haha.

Nu snart ska jag duscha och sen drar jag. Hoppas alla andra får en fin midsommar!

10 dagar kvar!


Midsommarkänslan

Ja, då var det midsommar igen. Eller ja, imorgon är det midsommar snarare sagt. Men här hemma firar vi det idag, och imorgon firar jag med min Klara. Men ja, jag känner mig lite down idag, så helst hade jag velat vara påväg till Helsingborg just exakt nu och träffat gott folk som livat upp mig. Inget fel i att vara hemma, men blir så trött och dåsig och vill bara sova hela tiden, vilket inte är så bra.

Men det gick ju inte så bra att träffa folk, verkar inte som att någon är direkt pepp idag.. Ska se med Jonte sen, annars får det fan vara. Då stannar jag hemma och käkar jordgubbar och dåsar, det har vl ingen dött av.... Eller?

Orkar bara inte sitta hemma och deppa ihjäl mig. Haha..

"hejdå"

Jag vill inte säga hejdå.
Jag vill inte tänka att "om ett år ses vi igen". 
Jag vill inte bli ensam.
Jag vill inte lämna er.
Jag vill inte bli bortglömd.
Jag vill inte somna själv.
Jag vill inte vakna själv.

Men jag vill åka.

Fy fan alltså.

elva

Holy shit.
Nu är det nere på elva.
Idag tvättar jag och packar. Håller på att rensa lite och slänger/packar ner i resväskan/arkiverar här hemma. Det är lite blandade känslor. Jag har inte riktigt vant mig vid tanken på att vara ifrån alla jag känner ännu. Så jag försöker pränta in det i huvudet, men det kommer nog så småningom.

Jag har egentligen annat att tänka på. Allting som skall inköpas innan jag åker. Nackskydd, kameraväska, mariekex.. Haha, you name it.

Men jag har ett (äckligt) rum som ska städas och tömmas. Rejält vanvårdat är det av mig, men nu ska jag städa det, med hjälp av mamma.

Tja, det känns faktiskt ganska dystert.
Men det är ju inte så konstigt.

allt och ingenting

Idag tog jag mitt allra första farväl innan jag åker. Det var ju inte så jäkla roligt, men det är som det är och många många farväl som återstår. Det känns väldigt tungt när jag tänker på det.

Men idag har jag inte tid att sörja över det. Vi ska fixa med mina stulna saker sen fredagen, all tvätt ska ordnas, väskan ska packas klart och mitt rum ska ner i flyttlådor, bland annat.

Men ja. Att säga hej då och veta hur lång tid det tar innan jag får träffa alla igen är tungt.

fuck you i'm from varalöv

Igår var en helskön dag och kväll kan man säga. Lagade pasta med skinksås och bacon, sååå gott! Haha, de simpla rätterna är alltid de godaste? Senare blev det Telegrafen och Hamnpaviljongen och full som ett as blev jag också, hahaha, dessa jäkla stollar som ska fylla en under bordet..?

Så efter en rolig kväll, spökrunda i parken och ytterligare en kycklingmorgonmiddag på fyllan vaknade jag upp idag vid tolv, lagom sliten och sugen på äppeljuice.

Nu ikväll ska jag fira ELIN LISSVALL som fyller fucking nitton år, STORT GRATTIS! Det gör vi över ett glas vin på Hampan verkar det som, senare blir det ännu mer vin med fler goa människor.

Greetings.


Gammal bild... Haha, typ tre år sen?

sunshine

Det är vackert väder och om en timme cirka ska jag bege mig till Helsingborg för att skriva ut lite papper från AUT och skicka iväg dem samt hämta ut min jacka från The Tivoli (om den nu finns kvar). Kan bara säga att The Tivoli SUGER KUK, har absolut ingen lust att sticka dit fler gånger för dem är fucking dumma i huvudet. Ska snea som fan när jag kommer dit sen kan jag lova. Fitthuven!

Laga mat

Imorgon är det visst jag som ska laga mat, roligt! Det är ju inte det att jag tycker det är tråkigt eller så, jag är bara inte så bra på det..

Så nu försöker jag komma på något enkelt med gott jag kan göra. Kanske kotletter med majs? Det är ju superenkelt och väldigt gott. Eller lövbiff och potatis i ugn till det? Hmm, finns massor man kan göra och jag ska försöka ta tillfället i akt och imponera lite, såklart!

Annars har jag varit väldigt småsugen idag och har ätit följande idag (än så länge)

- bakad potatis med keso räkor minimajs ägg rödlök
- ciabatta med fetaost oliver och tsatziki
- makaroner med ost ketchup och grillkrydda
- 2 skålar flingor med mjölk
- nästan ett helt vitlöksbröd
- 1 lillpop
- en näve frysta hallon

Haha... Alltså palla mina matvanor?
Kommer ändå inte ha tid eller pengar till att äta när jag både pluggar på universitet och jobbar, så lär ju knappast bli bättre då. Men smalare lär jag bli, haha.

Ja jisses. Back to life. Och tänka på vad fan jag ska (kan) laga..

CIAO


gday

Idag har varit en go dag.
Vaknade upp i Helsingborg och stack till Ängelholm för att möta upp farmor och farfar. Vi gick till banken och fixade lite där, sen vidare till biblan för att skriva ut papper och köpa flygbiljett. Så nu är flyget FIXAT, HELL TO THE YEAH BABY! Den 5 juni klockan 16.35 påbörjar jag den 45 timmar långa resan, sen är jag framme.

Efter biblan gick jag och Elin till Graffiti och brunchade, sen strosade vi i stan lite. Efter ett tag hamnade vi på Torstens och delade en ciabatta med fetaost, örtmarinerade oliver och tsatziki <3 Hur gott som helst!

Och sen har jag bara varit hemma. Nedräkningen fortsätter och imorgon ska jag åter till Helsingborg och sova där. Får bli ett litet avsked där, sen på onsdag fyller min Kiddo år och ska träffa henne då.

Slutligen ska jag ha fixardag på torsdag med mamsen och ordna packning, tvätt och dylikt.

Sen har jag ju en del annat att göra, hoppas allt hinns med..

Sleep tight!




jag på min artonårsdag. nittonårsdagen kommer jag fira utan familj, men det tar jag igen när jag är hemma igen

holy cow

Oh shit, packar ner livet ytterligare i flyttlådor idag och börjar även packa resväskan idag. Spännande som fan! Femton fucking dagar kvar och jag dör lite av nervositet tror jag.

Se om jag blir hemma ikväll eller om jag kilar till Helsingborg, får se om jag giter.

Nu ska jag packa =)


for those about to... what?

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
måste man så måste man
Titta på dig själv i spegeln: vissa dagar undviker jag den till var pris, andra kan man inte sluta?
Gnälla: nja, lite mer än nädvändigt i guess
Skrika: lite mer städad än så
Sova: jag inbillar mig att jag sover för mycket men egentligen sover jag alldeles för lite
Ha ångest: nja, inte så ofta, det händer
Skada dig själv med flit: haha, nej jag har lite viktigare saker för mig. har ju trots allt en busig katt som står för den delen när han är på humör.. :(
Ta mediciner du inte borde ta: haha, nej
Vilja dö: nej
Drömma mardrömmar: inte nu längre
Drömma sexdrömmar: det händer väl
Ta droger: nope
Försöka vara annorlunda: jag är ju jag
Klä dig i svart: aldrig helsvart såvida det inte är svart klänning med svarta heels
Gå till kyrkan: nej, men händer någon gång ibland
Gå i skolan: Ja
Röka:
Nej
Ljuga: typ aldrig
Hata folk: nej?
Lita på folk: både och.. oftast bryr jag mig inte helt enkelt, och därför bara "tar saker för givet". men nej jag ärinte så tillitsfull antar jag

VEM:
Saknar du:
ingen speciell
Vill du döda: ingen såklart
Rörde dig sist: becca när vi kramades hej då innan ikväll
Vill du slå: ingen
Kysste dig sist: hah
Vill du kittla: ingen just nu
Kramade du sist: becca
Vill du prata med: ingen speciell
Skrek du på sist: ingen aning
Vill du vara som: mig själv
Sårade dig sist: det begreppet används alldeles för lättvindigt
Vill du bli galet full med: just nu: ingen
Gjorde dig riktigt glad senast: jag själv, haha.. nej jag vet inte
Fick du sms från senast: Simon
Ringde dig senast: vet faktiskt inte
Är vackrast på jorden: paul walker

HAR DU:
För många vänner:
nej.
Förföljelsemani: nej
Tvångstankar: nej
Någon annan psykisk sjukdom: nej
Någon fysisk sjukdom: nej
Någon skada: nej
Färgat håret: ja
Brutit några ben: nej
Några piercings: yes
Egen dator: ja
Bra självförtroende: ja
Kysst någon: ja
Haft sex: ja
Köpt kondomer: ja
Sagt jag älskar dig till någon idag: nej
Bjudit ut någon:
ja... jag tror det iaf
Varit kär:
ja
Dumpat någon:
ja
Lämnat landet:
ja
Tuttat eld på nått: nej
Gjort något olagligt: ja

HUR:
Går du:
ja... jag går..
Svarar du i telefonen: "hallådeelouise" eller "hallåja"
Fördriver du tiden: vid en dator eller genom att äta. haha
Mycket pengar har du: just nu inga alls
Tjänar du pengar: CSN
Ofta diskar du: alldeles för sällan
Ofta städar du: aldrig
Många stör du dig på: inte så många
Ofta träffar du din familj: ganska ofta

TROR DU:

Att du kommer bli något: ja det tror jag
På gud: idag skulle jag säga nej, imorgon vet jag inte
På rymdvarelser: är säker på att det finns mer liv i universum, ja
Att folk tycker om dig: ja dte tror jag
På ett liv efter detta: just nu så nej
Att fiskar kan tänka: absolut
Att du kommer leva länge: ja


I feel like I wanna smack somebody, turn around and bitchslap somebody..

.. but it ain't gonna happen no no no..

Har haft myskväll med Becca ikväll hemma hos henne och det var såå gött. Käkade lite och har bara snackat om allt mellan himmel och jord, precis vad jag behövde, en lugn kväll alltså.
Imorgon ska jag tvätta och städa och blir hemma HELA dagen och kvällen, ska upp tidigt på måndag och köpa flygbiljett, GAH.

Annars en väldigt härlig helg. Igår hann jag med lite all möjligt, både Harrys, "förfest" hos Mange, Bara Rock, The Tivoli och Tempel, hur nice som helst. Blev dock "av med" (blev bestulen på) min plånbok, of course. Tur att det finns män som kan spärra kort, värma en med tröjor och fixa in en på Tempel utan leg, vad hade jag gjort utan er? Och jag lät inte alls liten och hjälplös nu va?

Det värsta är att jag har ingen aning om min älskade älskade bedyrade skinnjacka hänger kvar inne på Tivoli eller om något nöt redan har hämtat ut den. Älskar den jackan så mycket och det hade verkligen sugit om den är borta..

Men men, det orkar jag inte tänka på nu. Jag är trött som en gris, somnade omkring sju imorse och vaknade runt tio, sen har jag väl sovit någon timme under dagen, alltså är jag inte utvilad sen igår. Sjukt rolig utekväll trots det lilla missödet, jag hade verkligen roligt ändå.

Och nu sitter jag här och försöker inse att det är lite mer än 15 dygn kvar tills jag åker.

Nej, det går faktiskt inte att förstå. Kanske går det när jag håller i flygbiljetten på måndag? Jag hoppas ju det i alla fall. Nervöst är det ju, verkligt sjukligt nervöst. Hur ska jag klara att flytta ensam till andra sidan jordklotet? Såklart kommer jag att klara av det, men har inte riktigt listat ut hur ännu bara. Kommer jag sitta med ångest hela resan ner? Kommer jag att klara av studierna med exellenta betyg? Vilka kommer jag hålla kontakten med och träffa igen när jag kommer hem? Vilka kommer att komma ihåg mig under tiden jag är borta? Vilka kommer sakna mig?

En miljon frågor hopar sig inom mig... I slutändan är jag ändå sjukt säker på att det kommer gå riktigt bra, och jag är ganska säker på att jag kommer klara studierna, jag är faktiskt ingen jäkla rotfrukt utan har en hjärna och använder den rättså väl.

Dags att sova, imorgon ska jag göra följande

- fixa klart med visumansökan
- tvätta om det är ledigt i tvättstugan
- städa rummet
- packa och sortera diverse saker
- kolla flygbiljetter


Im fucking dead

Kommer hem och sätter mig med en bunt papper som tycks väga flera ton. Bara att sätta igång att fylla i. Visst är det skönt, men fasiken förstår ju knappt hälften av det jag skriver på.. Ikväll ska jag ut om allt går vägen, ska slappna av och njuta av Sverige och vännerna, sen ägnas helgen och måndag åt pappersarbete, pengar, flygbiljetter och bankärenden. Ser fram emot det..

Så nu ska jag hoppa in i duschen, sen bege mig om några timmar eller så.

Ciao.

17 dagar kvar nu


Helsingborg

Jag bor i Helsingborg nu för tiden? Det k'nns lite så i alla fall, haha, hinner ju knappt va hemma, men gott att träffa gott folk nu när man kan. Så Hbg alldeles strax, ska tvätta klart, städa undan och ta en dusch sen ska jag möta Elin och Jonas kanske också, hur trevligt som helst!

Nu är det ca 20 dagar kvar, hur ska jag tillbringa dem så bäst som möjligt är frågan...?

21

Idag är det tre veckor kvar.



snartsnartsnartsnartsnart

1 day to go

...and here's a little about me

Favoritcafé: Grand Coffee
Favorittidning: läser hellre böcker, men annars (nördigt värre) vetenskapstidningar eller National Geographic eller ELLE haha
Favoritplagg i garderoben just nu: min creme färgade klänning 
Vanligaste färgen på mina kläder: hmm, vet inte
Mitt rum är: ostädat och grisigt
Mig själv med tre ord: spontan, vetgirig och realistisk
Jag tränar: inte nu längre, men gillar det dock ändå 
Jag ville bli när jag var liten: veterinär
Nu vill jag bli: konfliktlösare? :)
Humör just nu: lite trött
Är det nåt du absolut inte äter: tillagad lax
Hur många kuddar sover du med: fyra
Morgon- eller nattmänniska: both
Sparare eller slösare: hmm, både och
Bästa film: lord och rings triology
Hur många barn vill du ha när du blir stor:
keine
Bio eller promenad: promenad
Är du kittlig: usch ja, haha
Det här är jag bra på: haha.. jag vet inte. lite av allt
Chips, morötter eller godis? godis
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : föredrar städat men det är alltid stökigt
Kaffe, te eller inget alls? kaffe är godast men dricker bara te

check

jäger på kylning
champagne på kylning
naglar på plats
pengar i plånboken
klänningen på hängaren
kameran på ladd

studenten nästa

home

Nu är jag hemma. Och jag lever!

RSS 2.0