Jävla västerlänningajävel

En sak har fastnat i mitt huvud, en sak som jag och Klara tjatade ihjäl oss i London men ändå är det lika kul fortfarande. Ett litet internskämt så att säga. Men nog om det.

Jag sitter och tänker på hur jävla bra vi har det här i väst, för att inte prata om just Skandinavien. Jag blir så fruktansvärt jävla trött på mig själv när jag tänker på vilken jävla dubbelmoral jag, och säkert många andra, så ofta ligger inne med. Absolut ingenting som är medvetet eller illa ment, men så jävla dåligt!

Jag är alltid så snabb med att tycka till och ha åsikter, vilket absolut inte är en dålig egenskap. Men när det kommer till just saker såsom miljöpåverkan och levnadsstandarden i u-länderna är jag också snabb med att tycka till om hur vi egentligen bör leva för "gottgöra" för all skit vi släpper ut i luften och alla människor som svälter medan vi har 5 mål om dagen -MINST.

Vilket jävla skitsnack det egentligen är, för vad gör jag mer än någon annan för miljön och våra medmänniskor? Absolut ingenting. Inte ett piss. Förutom att jag sorterar papper.. Vilken HJÄLTINNA! Hah. Så dumt är det.

Sen så tänker jag också på denna eviga hysterin om att banta innan sommaren. Visst fan jag även jag sympatisera med alla kvinnor och män som vill bli lite mer fit innan strandsäsongen, jag är ju en av dem! Men jag förstår mig FAN inte på människor som hänger upp sig över sin vikt, siffror, och slutar äta eller börjar träna överdrivet för att förlora dessa oönskade kilon. Vad i helvete är era problem, om jag får fråga?

Som sagt så är jag inte helt oskyldig själv, och även om jag inte hänger upp mig över vikt så kan minsann även jag noja över det. Men kanske borde vi vara lite mer TACKSAMMA för att vi lever i ett land där det faktiskt finns mat och möjlighet att äta sig mätt var dag. Vi tar så mycket för givet, vi västerlänningar. Vi är några förjävliga skitstövlar som bryr oss mer om "dagens outfit" eller Kissies senaste blogginlägg än om våra medmänniskor.

Ibland önskar jag bara att det kunde finnas mer kärlek, värme och gemenskap här i världen, men det finns inte längre. När det kommer till att skaffa barn har jag väldigt svårt att se mig själv med det. Och missförstå mig inte, jag bedömer absolut ingen som vill ha barn och det är någonting som alla har rätten till att skaffa, men här kommer MINA främsta anledningar till att inte skaffa det:

- får jag en flicka kommer hon nästan säkerligen bli våldtagen någon gång under sitt liv. Inte uteslutet att en pojke skulle bli det heller för den delen.
- mitt barn skulle förmodligen bli misshandlad någon gång i sitt liv
- mitt barn skulle eventuellt få stå ut med trakasserier, mobbing, mobba andra barn, knark, sprit etc.
- mitt barn skulle kanske någon gång i sitt liv önska att han/hon aldrig någonsin fötts
- mitt barn skulle få ta konsekvenserna av växthuseffekten, och få se vår f.d. vackra planet falla sönder och vittra bort, på grund av min och tidigare generationers felande


Ja, alltså det finns tusentals anledningar (för mig) att inte skaffa barn. Å andra sidan finns det oändligt många anledningar för de flesta andra att skaffa det. Som en vän sa: "Men tänk på alla underbara stunder du får med ditt barn istället" och just så har jag faktiskt inte tänkt på det tidigare. En klok tanke. Kanske ändrar jag mig någon dag, och skaffar barn även jag.

Kanske inser även jag en vacker dag att jag inte kan fortsätta leva som jag gör. Inte kan fortsätta förlita mig på mat i kylen, en fungerande dator, mobil med täckning och pengar på kontot.

Eller ska man behöva hamna på gatan för att inse hur jävla bra livet är, och hur jävla bra standarden är här i Sverige?


Planning

Nu sitter jag och smider planer inför imorgon.

Jag ska sola och bli lite brun, ska ju trots allt visa mina snygga ben imorgon!
Sen så ska jag tvätta lite granna efter skolan. Och ränna runt i högklackat hela jävla dagen. Fast inte i skolan. Hehe, det hade ju varit förjävla kul om jag kommit till moskén i skinnkjol, linne och high heels.... He he he.. Nej.

Men jag ska sooooooola. Skönt ska det bli.


Slöproduktivitet

Hello bloggen! Eller chacha? Fi fan...

Torsdag idag och imorgon syår valborgsfirandet på schemat, trevligt som fan. Blir Tempel för min del, ohyeah! Innan dess blir det chilledille och en massa vindrickande, ska bli så skönt och gott så. Har dessutom en galet snygg outfit som jag ser fram emot att få använda.

Annars har det varit en jävligt slö men samtidigt produktiv dag. Jag har hunnit med följande

- skriva en uppgift i geografi
- skicka in en svenska analys
- skriva klart gästlista + inbjudan till en viss fest
- skriva på samhällsuppgift
- prova kläder tills imorgon
- käka godis och choklad i mängder (trots mitt "godisförbud" hahaha)
- tagga inför imorgon

Höhö, jag är så sjukt aktiv, inte sant?

Imorgon blir det ett sånt ös, en kväll att inte minnas? Hehe, nä, den ska minnas, helt klart....

Ciao


Jag 2008..

Silikonbröst

Silikonbröst är så fruktansvärt fult tycker jag.. Verkligen..

Annars så hade jag något jag skulle skriva, men jag hann glömma det...


.....

......JO JUSTE, i nästa paus ska jag göra varm choklad, för att sedan somna av sockerkoma. Imorgon är det slut med mackor till frukost. Från och med imorgon är det gröst & ägg till frukost och frukt till mellanmål. Haha, att jag ens orkar tänka på det. Kan ju se det som en sysselsättning tills jag får något bättre att göra.

VARM CHOKLAD!!!!!!

Och förresten så är det skärpning på andra håll nu. Jag är ju jag, och jag är bättre än detta. Be strong, keep your focus... haha...

Eyebrows

För att inte decka i sängen redan nu ("redan nu") fördriver jag tiden med att färga mina ögonbryn. Jag har dessutom bestämt mig för att göra något jag inte direkt gjort tidigare, bli fit inför sommaren. Så nu ska jag försöka gå ner ett eller två kilo, sola lite då och då och kanske få en lite snyggare kropp tills beachen.

Egentligen så är jag ju inte blek som ett lakan och egentligen så har jag ganska snygg kropp, men i brist på annat så.. Ett eller två kilo skadar faktiskt aldrig. Dessutom vet både jag och resten av världen att är det någonting som jag inte klarar av att göra så är det att gå ner i vikt självförvållat. Men vi får se hur det går helt enkelt.

----------

It's done, and it's GREAT!! Är helnöjd med mina "nya" ögonbryn. Awesome!



Waaaawawaw!!

HJÄRNDÖD!

Kan det bli sommar någon gång? Hatar detta äckliga kalla klimatet...

Trött och insiprationslös

Jag är såå trött i huvudet, helt galet.

Helst skulle jag vilja ta en lång dusch, snygga till mig och sticka in till stan och ta en öl med ett gäng goa människor och snacka skit, men icke. Har annat att göra.

Jag vill dessutom att det ska bli sommar någon gång, för jag är så sugen på att tälta. Hade varit så roligt att sticka några stycken i en bil till tex Göteborg, bo på någon camping, gå på avenyn och Liseberg och bara ha roligt tillsammans. Åh, så underbart det vore. Det är ju inte så värst dyrt heller. Tiden får utvisa vad sommaren har att erbjuda helt enkelt, men jag hoppas att det blir så mycket som möjligt.

Annars så har jag tänkt på min framtida vistelse i Australien... En vision av min drömman har alltid varit att han är australienare, så jag tänkte passa på att hitta min drömman nu till december i år, haha. Man får ju passa på liksom. Här kommer några jag hade kunnat tänka mig

RUSSEL CROWE



HUGH JACKMAN



ERIC BANA



SAM WORTHINGTON



MUMSFILIBABBA!!!

Ängelholm

I skrivande stund sitter jag på Ängelholms bibliotek. Dagen hade endast en lektion att erbjuda, och jag har ändå ett ärende här kl 16.00, så fram tills dess tänkte jag läsa lite i lugn och ro här på biblan och ta mig en fika kanske, inom körskolan en snabbis!

Sen så kom jag på när jag satt på tåget att jag ännu en gång glömt att låna en bok på skolan, som bara går att låna på onsdagar, så nu får jag gå ÄNNU en vecka utan den boken. Jag känner mig som ett riktigt retard, och det blir att smygkika på Malin de kommande lektionerna tills jag kunnat hämta den jävla boken. Inte så smart, men men.

Så nu ska jag ta och sätta igång.

Idag står följande på schemat

- plugga teori
- skriva på area of interest
- skriva på sh uppgift, vänsterpartiet vs. kristdemokraterna
- ärende 16.00

Vi får se hur mycket jag hinner med, ska nog bli en del ändå!

Ciao!

!

Alltså jag blir så trött på mig själv. Verkligen!

Just nu drömmer jag mig bort, drömmer om sommaren när jag utan skola och förpliktelser kan umgås gränslöst med alla vänner, och sedan åker iväg för att leva livet på andra sidan jorden.

Annars så blickar jag ut över mitt helvetiska rum. En rolig tanke är att jag gärna, med humoristiskt inslag, påpekar andras ostädade rum/lägenheter, och ändå ser mitt eget ut som fan rent ut sagt. Idag har jag plcokat lite, fixat med kläder och hängt upp väskor, men det är helt enkelt så att jag har alldeles för många saker på för tok liten yta. Helt sjukt egentligen!

Jag vill inte ens tänka på när jag dammsugade sist, inte var det denna månaden iaf!

Men, det är ju jag å andra sidan. Jag kan sova i ett äckligt ostädat rum, jag kan gå till skolan utan att sminka mig, jag kan dra till Cantina och festa i chinos och t-shirt(!) och jag kan äta popcorn som legat framme i flera dagar. Jag är liksom inte äcklig, bara lagom småäcklig!

Men som sagt, jag blickar ut över mitt helvetiska rum från sängen och försöker tänka ut en genialisk plan på hur jag ska städa det utan att faktiskt anstränga mig. Men jag kommer inte på någoning alls.

Jag har dessutom en gedigen samling av tyska ölglas på fem stycken som jag inte har en aning om vad jag ska göra av, de får väl åka ner i en flytta hemifrån låda, men vad är meningen med en sån när man inte ska bo hemma på 1½ alternativt 5 år? Ja, det där med 5 år är blott en tanke, det ska jag spåna vidare på när jag väl är i NZ..

Nämnde jag förresten att jag har en sån fruktanvärd träningsvärk sen igår? Det har jag i alla fall. I rumpa, lår, vader och till och med mage, hur man nu får det efter att ha tränat fotboll. Sjukt va? Men fint ändå att veta att det faktiskt ger något. Det var ändå så galet roligt så hade varit glad även utan träningsvärk.

Nu tänkte jag ta och fortsätta mitt så kallade liv. Alltså hämta körkortsboken eller A hitchhiker's guide to the galaxy (som jag för den delen knappt hunnit läsa i sen Prag) och invänta Scrubs. Sen ska jag sova. Eller?

Such a lonely day, and it's mine

Alltså det är ju sjukt så sällskapssjuk jag har gått och blivit. Har inte varit såhär "ensam" på gud vet hur länge. Det är det farliga med att konstant umgås med nära och kära, att man inte klarar av att vara ensam efteråt. Inte alls bra, jag som innan har klarat mig ganska bra på egen hand. Haha, nä men det lägger sig om någon dag. Jag är ju inte direkt den som måste ha någon med mig vart jag än ska!!

Sen så måste jag vänja mig lite innan jag flyttar dessutom!
Samtidigt ska jag umgås med nära och kära så mycket som möjligt innan jag åker. Hur det nu ska gå ihop. Det ska nog gå så braaaao så!!!

Hiiihhiihhhhhihihi ooo vad jag är trött!!!

Skolaaan

Här sitter jag i skolans mediatek och förbannar mig över dels att jag kom till första lektionen, som egentligen var inställd. Bye bye sovmorgon. Och dels för att skolans datorer är såå dåliga att man bara vill slå sönder dem.

Annars en fräsch dag i skolan, är totalt osminkad idag, vilket är ganska skönt. Känns faktiskt fräscht att inte vara det ibland. Det är ju så jag ser ut, och det är ju inte världens undergång, haha!

Imorgon ska jag stå i kiosken under fotbollsmatch, HBK - ÄFF. Hoppas HBK tar vinsten. Usch, ska stå där med Malin, kommer bli kul. Nostalgin slår omkull mig när jag tänker på all skit jag gjort med henne.

Men strax är det dags för lektion, och jag ska ta och masa mig dit.


GALET!!

Det är helt galet så nervös och rädd jag egentligen är.

Jag är så rädd för att jag inte ska klara av flytten och utbildningen. Eller ja, jag är säker på att jag kommer iväg, men jag är ändock nervös och rädd för att jag kanske inte är kvalificerad nog för att klara av allting. Men i slutändan är ändå det hela ett stort äventyr, och tiden där lär bli den bästa i mitt liv.

Samtidigt känner jag av mer och mer vad det är jag förlorar här hemma. Bara det att jag inte får åka med busschafförerna som faktiskt kört min buss i många många år. Det kommer bli jobbigt känns det som.. Jag kommer inte längre kunna spontanträffa mina vänner eller bara dra ut och festa på helgerna och springa på någon jag känner. Det kommer inte hända där nere. Inte till en början!

Ååååeh, vad är det nu, 70 dagar kvar? Det är inte mycket alltså..
I veckan ska gästlista och inbjudningar till min lilla avskedsfest bli klara. Är ännu inte färdig med vilka som ska bjudas, det är så svårt med det.. Men det ska nog gå vägen, om jag citerar Cecilia i min klass: "Äh, jag kommer med eller utan inbjudan!" och så hoppas jag att de som ändå vill komma resonerar.

Men ja, vad ska jag säga.. Det är en sån jäkla förlust med alla människor som man lämnar bakom sig, men sen får jag ju också tänka på alla de jag kommer att träffa där. Det är faktiskt något enormt stort som jag borde försöka fokusera mer på..

Nåväl, slut med dessa nattfunderingar. Nu, jakt på godis och sömn. Malin somnade för länge sen hon.


Hmmm

Åh, jag hatar verkligen att sova ensam. Verkligen hatar det.
Men nu blir det mys-rehab för min del, och den inleds med min kära Malin som sällskap, som jag förhoppningsvis inte kommer att skeda med inatt. Hahaha, isf får hon vara the big spoon!

Nä, isch för att sova själv. Inte okey.



Fotboll!

Tjenis!

Idag blir det ett superbra avslut på en superbra och mysig dag, nämnligen fotboll. Jag lär avlida efter träningen, men det kommer nog vara värt det. Annars så är det måndag, och jag har ringt till både CSN och IBS och rett ut lite saker med studielån och annat smått och gott. Jag blir mer och mer självsäker på att en lastbil inte kommer att köra på mig och döda mig, jag kommer nog att komma iväg. Skönt!

Så nu ska jag sticka och träna, sen fortsätta med att räkna dagarna till sommaren. Det är då allting händer.

Sjukaste

Den absolut sjukaste helgen i mitt liv? I alla fall fredagen toppar allt jag kan minnas att jag gjort. Men men, roligt hade jag i alla fall. Söndag idag och imorgon är det tillbaka till verkligheten igen, skola och andra förpliktelser. Ska bli skönt faktiskt.

Nåväl. En dusch, sen komma igång lite. Kan inte ruttna på mitt rum hela dagen!

Och grattis älskade farmor på 70-års dagen idag!♥

Lösning

Jag har förresten en alldeles fantastisk lösning på ett återkommande problem hos mig. Det är nämnligen att mina väskor alltid är proppfulla med en massa skit, papper bland annat. En lösning jag kom på idag är att istället för att rensa ut väskan (när tiden är knapp) så kan man helt enkelt ta en väska man inte tänkt använda för dagen, slänga över allt skräp i den och låtsas som ingenting.

Fungerar verkligen hur bra som helst!

Party!

Tonight's gonna be a good night!

Strax blir det Helingborg för min del, lite förfest sen The Tivoli, för första gången på väldigt länge. Ska bli så roligt så, har till och med inhandlat mitt Kingston som jag så länge velat om. Lika bra att ha det gjort inför studentveckan faktiskt. Om det nu behövs då, det vete fan.

Ha en trevlig kväll gott folk!

!

Det ska bli väldigt skönt att komma iväg

Torsdag

Dagen har tillägnats bland annat lakritschoklad, tv och nachos. Inte alls nyttigt, men det verkar ju ändå inte som att jag kommer gå upp i vikt. 5 dagar i Prag och en massa massa festande, och ändå minus tre kilo? Jag börjar undra om jag har någon jäkla binnikemask i mig eller något, för det kan inte vara normalt att gå ner i vikt med ett så högt öl/godis intag? Galet..!

Men nu är klockan för faan snart halv två, och jag ska upp sju imorgon bitti och ta en lång skön dusch, sen är det dags för en ny dag! Så nu tänkte jag sova.

Synd att jag käkat upp all choklad bara. Hahaha. Jävla maskjävel..


Questionmark

Det finns ett ständigt frågetecken runtomkring mig när det kommer till NZ.. Visserligen har jag gång på gång blivit försäkrad om att jag SKA dit, och idag fick jag mina antagningspapper, men ändå finns det en liten skeptisk bit av mig som bara envisas med att skjuta fram saker som KAN gå fel, och därmed hålla mig kvar i Sverige..

TÄNK OM jag får ig i Matte C, och därmed måste stanna hemma
TÄNK OM det blir strul med studielån och jag därmed måste stanna hemma
TÄNK OM jag har någon konstig sjukdom som är förbjuden i NZ, och jag därmed måste stanna hemma

..??

Ja, det är ganska svårt att acceptera att jag av alla blivit antagen till en utbildning. Även om det är en Certificate som inte är världens mest avancerade av sitt slag... Men ändå. Att flytta så många tusentals mil bort.. Det är svårsmält och lite för bra för att vara sant.
Om inget annat väntar jag mig att en buss snart kör över och dödar mig, för att förhindra mig från att uppfylla en dröm jag haft länge.

Jag börjar även fundera över vilka jag kommer hålla kontakten med när jag är borta, och vilka som kommer att glida iväg, never to be heard from again.. Jag är så innerligt tacksam för alla vänner jag har, självklart, men lika klart är det att man inte kan hålla kontakten med alla. Så är det bara. Det finns ju så många som jag skulle vilja träffa oftare än jag gör, eller i alla fall prata i telefon med oftare.. Men det kan ju inte bara vara upp till mig. Samtidigt är jag högst medveten om att jag inte är den bäste på att höra av mig och komma med idéer om vad man ska hitta på.

Det är ju faktiskt bara att vänta och se vem man håller och inte håller kontakten med, det finns inte så mycket att göra åt det just nu.

Jag är verkligen proppfull av funderingar, men jag måste ta och sova snart. Imorgon ska jag upp cptidigt och festa på kvällen, och då vill jag vara laddad till tusen.


Skolan...

Idag är det förresten 50 dagar kvar till studenten, och idag hade jag mitt livs sista utvecklingssamtal tillsammans med Mathilda. Satt mest och pratade allmänt om skolan och framtiden, men det kändes ändå lite sorgligt att lämna Olympia efter dessa tre åren. Det har varit helt underbara tre år... Ja, det kommer att bli konstigt.

Väldigt, väldigt konstigt

Happy happy

Idag kom mina efterlängtade papper från IBS. Där fanns bland annat ansökningsblanketter till utbildningen i sig, studiemedel och studiestöd. Även tjocka häften med information om allt mellan himmel och jord. Dessa papper är vad jag ska ägna kvällen åt. Helst ska de alla skickas iväg imorgon så att jag får fart på hela processen, jag känner mig ganska stressad med allting.

Men det är i alla fall helt underbart att ha det på papper att jag ska iväg. Det känns overkligt och skrämmande, men väldigt bra. Mest bra av allt.

Dessutom visade det sig att all viktnoja var helt i onödan, då jag faktiskt gått ner två tre kilo istället för att ha gått upp motsvarande. Haha! Så sjukt! Så det firar vi ikväll med nachos, cola, vin och Fazers lakritschoklad.

Imorgon ska jag fira min antagning med utsökt rosévin, middag och en trevlig utgång med gott folk. Lär bli helt galet, och det med all rätt.

Jag har gåshud.

Sjuk

Idag är jag sjuk. Eller ja, sjuk och sjuk. Jag är förkyld och blek och nyser en massa hela tiden, inte så kul alls. Jag tänkte ta ett ångbad ikväll och fräscha upp mig lite, tänker inte ligga hemma i veckan och vara sjuk inte. Dessutom vill jag träna (idag) på måndag, och det går inte för sig när jag är sjuk. Då kommer jag aldrig någonsin bli frisk igen.

Nä, ikväll blir det en recover evening med mig själv! Först och främst ska jag dricka te, sen ångbada ansiktet, ansiktsmask etc. Skönt ska det bli!


Helgen..

Helgen blev ju inte riktigt vad jag väntade mig, tyvärr. Två korta men roliga utgångar och idag har det varit lite plugg och annat smått och gott som gällt.

Imorgon ska jag träna fotboll för första gången på jag vet inte hur länge. Det är alltså väldigt länge i alla fall. För länge... Annars väntar en massa ärenden denna vecka, och jag hoppas kunna bocka av dem alla utan vidare problem och motgångar. Helst hade jag haft någon form av avlastning, då det lär bli en stressig vecka.

Men... Det är söndag och jag vill hinna duscha innan jag beger mig till skolan imorgon. Tänkte gå masa upp mig vad halv sju så kanske jag hinner äta frukost också till och med..

Imorgon:

Skola 08.30 - 13.50
Körskolan ca 14.30 - 17.00
Fotboll 18.00 - 20.00

Ska bli skönt att aktivera både min förlamade hjärna och extremt otränade kropp. Underbart faktiskt. Hoppas bara att jag överlever dagen och somnar gott på kvällen, right?

God natt!

Utgång.,.

Ååååehhhh hade gärna stannat ute ikväll, men så blev inte fallet. Åker hellre hem tidigare än ägnar 1 timme på att vänta på bussen, ICKE!"""


Nu ska jag soova!!!

water

Vem fan behöver vatten när det finns tequila och öl??????

NOBODY!!! Mahahahah

Jacko

Vin + Michael Jackson + tvätt + god mat = lugn fredag.

Första på länge..

Fridaaay

Idag är det fredag, bästa dagen på hela veckan!
Har hälsat på hos farmor och farfar, övningskört (I kicked ass!!!), köpt ett par byxor jag velat ha länge och nu tvättar jag. Skall alldeles strax överge datorn och ansluta mig till de andra, ta ett glas vin och snacka lite skit.

Imorgon kommer det bli sick utgång förhoppningsvis, sen är det söndag och sen är det dags igen med ny vecka.

Nästa vecka ska jag bland annat iväg och ge blod och har prov i ekonomi, så det får vi hoppas går vägen och att jag inte svimmar, haha! Det kommer jag inte att göra!

E adesso, il vino!

Pero, mi piache anche la birra.

Ciao!

Borta bra, men hemma bäst?

Jag har aldrig riktigt gillat det uttrycket. Jag har alltid älskat att vara just borta, om det så bara handlat om en annan stad. Jag älskar att man överhuvudtaget kan resa i princip vart man vill i hela världen utan några som helst begränsningar. Det enda som hindrar är pengar, och fantasin.

Nej, jag är trött på Sverige. Det kan jag lova! Trots London och Prag redan i år vill jag bort igen. Istället för att mätta min hunger efter nya platser har jag bara blivit ännu hungrigare.
Jag har funderar på om jag kommer känna mig mer fast och hemmastadd i Auckland när jag flyttat dit, eller om jag väl där kommer att inse att jag faktiskt hör hemma i Sverige. Tänk om jag inte känner någonting av det? Kommer jag någonsin hitta en plats på jorden där jag ska vara och där mitt liv ska utspela sig? Eller kommer jag bli en sådan människa som har fem lägenheter utspridda världen över, och hur fan skulle jag ha råd med det i såna fall?

Visst är Sverige ett fantastiskt land, det förnekar jag verkligen inte. Vi är ett fantastiskt folk med ett nästintill unikt demokratiskt styre som få länder får se skymten av. Men allting i livet handlar inte om just välfärd egentligen. Min syster, som nyligen rest i Thailand i en månad, sa att vi svenskar borde vara så tacksamma för det vi har. Hon inser mer och mer hur mycket hon har att vara tacksam för efter att ha sett hur livet ser ut i Asien.
Tänk om alla kunde inse hur bra vi har det här?

Nej, jag vill ut och se alla kulturer, lära mig alla språk, kunna prata med vilken människa som helst och besöka var huvudstad som finns. Jag vill dö med mina minnen i bakhuvudet om allt jag upplevt, och aldrig någonsin känna att jag gått någonting om miste.

Tyvärr så kommer mina drömmar aldrig fullt besannas, och även om de skulle det skulle nya snabbt dyka upp igen. Men jag vill åtminstone göra det jag kan för att göra mitt liv till något meningsfullt för mig, något jag kan vara stolt över.

Hur kan man dö nöjd, vetandes att man inte bidragot med någonting till vår värld? Jag kan bara hoppas att jag bidrar med någonting innan det är min tur att trilla av pinnen.


"Rape me"

Såg nyss ett avsnitt ur uppdrag granskning som handlar om en våldtäkt på en 14 årig flicka, som ledde till att tusentals personer vände sig mot henne och hyllade våldtäktsmannen. Jag frågar mig själv vad det är för värld vi lever i, och vad det är för sjuka människor som gör så!?

I programmet konstaterar personer om och om igen att det inte kan ha varit pojken som våldtog flickan, eftersom han var väldigt snygg och trevlig. Exakt varför kan inte en snäll och snygg pojke eller man våldta någon? Måste det vara en äcklig gubbe som våldtar? Våldtäkt handlar ju inte om tillgängligheten till sex, utan själva makten under våldtäkten.

Jag blir förbannad och känner ännu starkare än någonsin tidigare att jag verkligen inte vill skaffa barn, för vem vill att ens barn ska leva i en sådan här värld, där människor kontinuerligt mördar, våldtar, trakasserar, misshandlar and so on. Absolut inte!

Nej. Människan är den största parasiten på denna planeten, som suger ut all energi ur allt levande och gör precis allting för det egna vinnandet. 

Uppdrag Granskning


Bored

Jag har otroligt tråkigt.
Jag har haft Rebecka på besök och vi har bara suttit ner och snackat lite, gjort lite planer om saker vi ska göra när vi har pengar igen, sticka ut och käka och sånt mysigt!

Men nu har hon åkt hem och jag sitter här i köket och slöar. Har extremt tråkigt, verkligen, och jag ska sätta igång och plugga lite samhälle nu, har redovisning imorgon. Isch!

Nä, vad säger man? Det är redan torsdag, imorgon är det fredag och en sådan helt och hållet utan planer, ett mirakel? Det enda jag ska göra är att tvätta än så länge, annars får jag se vad som dyker upp.

Back to my extremely interesting life..

love

Elin står vid spisen och lagar mat, katten ligger i knät och sover och jag sitter framför datorn.

Jag fick höra att jag inte är en charmig person vilket faktiskt rotade sig in ganska djupt i hjärnan. Visserligen bryr jag mig inte så värst mycket egentligen så mycket om vad andra tycker och tänker om mig, men det är ju ändå klart att jag vill bli sedd som en charmig person. Det är väl en självklarhet?

Jag vet inte alls vad det beror på. Jag vet ju inte hur andra uppfattar mig direkt. Jag uppfattar mig själv som öppen mot andra människor, men i viss mån. Ganska självkontrollerad och behärskad. Utåtriktad. Det är väl inte ocharmigt? Charm är ju en av de viktigaste sakerna för mig när jag träffar någon, och därför är det klart viktigt för mig att jag själv är det. Annars vore det ju hyckleri?

Nej, jag tycker faktiskt att jag är charmig! Kanske för fyra år sen när jag inte ens kunde säga hej till vem som helst och var konstant nervös och inåtriktad på grund av min blyghet kunde man kalla mig ocharmig. Men idag är jag en helt annan person. Jag har lärt mig att man måste lägga manken till för att komma någonvart.

Man kan inte leva sitt liv instängd i en glasbubbla med vägran att lära känns nya människor och skapa nya kontakter.

Ja. Det är bara några tankar som slog mig!

I just want you to know who I am

Idag är det onsdag och det är en vackeer dag, ohyes!! Elin kommer hit nu ikväll och vi ska kolla South Park och skratta ihjäl oss. Just nu så tråkar jag ihjäl mig och bara sitter och tänker på allt mellan himmel och jord.

För det mesta är jag riktigt skraj över mina papper som ännu inte kommit. Jag ringde in i fredags, igen, för att kolla så att allting står rätt till. Det gör det tydligen, fortfarande, och mina papper ska komma. Men det är ändå svårt att acceptera att jag ska flytta till andra sidan jorden för att plugga och jobba om jag inte kan få mina papper på det någon gång.. Hade varit skönt att verkligen se det framför sig, kanske slår det mig väl då att jag faktiskt ska bort?

För just nu är jag fylld av blandade känslor inför just Nya Zeeland. Bland annat lycka, skräck, nervositet och glädje. Jag ser så jäkla mycket fram emot att få uppfylla mitt livs dröm med att flytta och plugga utomlands, men jag är samtidigt så jäkla rädd för att jag inte ska klara av det. Att kanske inte skolan går så bra eller att flytten i sig blir jobbig. Mest är jag nervös inför plugget, är jag tillräckligt bra för att klara av det?

Usch, det är faktiskt ganska jobbigt när jag väl tänker "tänk om jag inte klarar av det?". Men å andra sidan, så hur mycket jag än tvivlar på mig själv, så är detta en dröm jag haft i många, många år, och min förväntan inför flytt och plugg kommer aldrig någonsin bli mindre än själva skräcken. Jag blir trots allt lycklig på tanken att jag ska dit, även om det är läskigt.

Det kommer nog gå bra, förhoppningsvis!!
Nu ska jag ta och plugga lite tills fröken Lissvall infinner sig.

Arrivederci mie belli!


queen

Sitter i skolans mediatek just nu och slappar. Det visade sig när jag kom till skolan att jag inte alls har samhälle, utan faktiskt är ledig idag helt och hållet. Hade jag vetat det tidigare hade jag ju kunnat ta det lugnt, ta en lång dusch och äta en ordentlig frukost. Men å andra sidan är jag uppe "i tid" och har en vacker dag i Helsingborg framför mig. Vad ska jag göra nu denna lediga vackra dag?

Elin slutar halv tolv och då ska vi antagligen parkera oss på någon solig vindfri plats och snacka skit! Hade varit gott att köpa en påse godis eller ta en onyttig fika, men det börjar bli dags för mig att tänka mer på min hälsa tror jag. Dels för att jag vill komma i min pyttelilla insydda xs klänning :s Dels för att min kropp är värre än en 80 årings just nu, och att flåsa när man går upp för trappor är verkligen inte okey.

Ska nog med Malin i veckan eller nästa till Hasslarp och träna lite fotboll med töserna. De kommer allt att få sig ett gott skratt åt "Lollo" som inte längre kan hantera varken boll eller teknik? Det återstår bara att se, det kommer iaf bli kul och det är faktiskt huvudsaken! Det ska bli riktigt kul att få träna lite fotboll faktiskt. Längtar!

Så här sitter jag och lökar med min iPod i brist på annat. Lyssnar på lite Queen, Foo Fighters och annats smått och gott.

Vill även tillägga att dessa äckliga stolarna ger mig en enorm ryggvärk efter bara 10 minuter på dem. Skitstolar!

Ska ta och flytta på mig och komma på något att göra i en timme till och ångra djupt att jag inte tog med mig The hitchhiker's guide to the galaxy. Kanske plugga?

Ciao!


METALLICA!!!

Lyssnar på goo musik, Metallica just nu, The day that never comes, grymt skön låt!!

Ska stääääda,,,, -.-

This is me

Jag gillar faktiskt mitt hår lite mer nu än jag gjorde innan. Bortser man från den äckliga utväxten så är färgen riktigt fin och när det är nyduschat så blir det sådär halvlockigt i topparna, och det är ganska snyggt! Dock ser det alltid riktigt jävligt ut när det inte är nyduschat eller dagen efter jag har varit ute. Hah!

På tal om inget speciellt då alltså.


Högskoleprovet

Jag gjorde förresten hp i lördags.
Jag har ännu inte vågat kolla mina resultat, och för någon timme sedan stod jag och funderade på om jag skulle slänga papperna med svaren. Kunde inte.
Sen var jag påväg att kolla resultatet, men det kunde jag inte heller. Hjärtat bankade och jag blev riktigt nervös.

Jag ska nog vänta tills det kommer på posten.

Eller ska jag kolla?

John Mayer - Free Fallin'

Okej, jag ska vara helt ärlig.

I LOVE THIS SONG!


Half of my heart

Lyssnar på underbara John Mayer och städar lite på rummet. Riktigt slö är jag, och allting görs i extremt långsam takt. Funderar på att sitta mindre på datorn, ta ett glas vin och sätta igång med rummet. Ska även sortera tvätt och hinna med någon maskin nu ikväll när jag ändå har tid. Ja, så får det bli!

Älskar det fina vädret och att man kan gå ute i skinnjacka och trenchcoaten. Ska nog plocka fram jeansjackan snart också om solen kikar fram snart. Underbart!!

Men nu ska jag se om vi har något vin hemma och sen ge mig en rejäl spark i röven.

Nämnde jag att jag älskar livet? För det gör jag!


Tisdag

Är påväg hem från körskolan, har fixat lite teori där ett tag nu. Ska käka sen antingen träffa Klara eller Erica. Just nu är iaf mat det enda jag kan tänka på och resten av världens bekymmer får vänta tills efter jag har ätit.

I övrigt kan jag vara glad över att min älskade datorsladd kom hem idag. Hoppas den passar.


Grill

Ska ta och bege mig till den vackra staden Helsingborg om ungefär en halvtimme, då är det grill och kubb med mina damer som gäller, måste ju passa på när vädret är så fint!

Annars har det varit en störd helg, as usual? Nästa helg är det i alla fall bara lördag som det är fest, fredag ska jag slappa, själv eller inte, och på söndag är det slappe som gäller!

Nu när solen är framme längtar man i övrigt bara tills det blir sommar då man är brun, lättklädd och allt i hela världen känns lite enklare. Fast det är klart, till sommaren bor ju inte jag kvar längre, frågan är om allting kommer bli enklare eller svårare efter flytten?

Funderingarna kring hur framtiden kommer se ut på denna nya plats är många, och en del gäller flytten i sig, andra gäller plugget. Kommer jag att klara av det? Endast framtiden kan avvisa det. Två månader kvar till student, och fram tills flytten ska jag leva livet här och nu och försöka träffa så många vänner som möjligt, nu när man kan.

I love you friends!

Bara rock

Ikväll blir det en runda till Bara Rock med mina snyggingar, hem med tolvbussen. Imorgon är det upp klockan sju som gäller, högskoleprovet ju! Det ska npg gå bra, så länge jag håller mig till planen ikväll. Vilket jag ska.

Imorgon ska jag checka läget på Pascha, som jag inte riktigt vågat mig på tidigare, men allt är värt ett försök, right? Ja, jag ska ge det en chans. Annars är det bara att sätta sig på någon trevlig bar liksom!

Nu ska jag hem, snygga till mig lite (sitter på biblan och skrivit ut min kallelse) och sedan blir det Helsingborg för min del.

Ciao e arrivederci mie belli!

utgång

På lördag! Imorgon får jag se. Blir det något så blir det inte mycket. Eller länge heller för den delen. Sen så ska jag nog träna på måndag. På tiden säger jag bara. Haha, hur fan det nu ska gå. Ojojoj. Men kul ska det säkert bli.

Mina två tal är färdiga, vilket är ett sjuhelsikes UNDER, så nu återstår bara religionen, vilket faktiskt är ganska svårt. Men klockan är bara halv elva, så jag har ju ganska gott om tid på mig. Eller?

Ciao belli.

inspirationslös

Jag är totalt inspirationslös denna kväll. Igår skrev jag ett bra tal faktiskt, och pluggade på matten, vilken jag för den delen tror att jag klarade. Men ikväll: nothing niente nada... ILLA!

Därför tröstäter jag med ostbollar och godis, vilket inte är så jäkla bra med tanke på mina Pragkilon jag gått upp i vikt. Det visade sig att det sved mer än jag trodde, jag erkänner.

Så imorgon är det alltså fredag, och det ser ut att bli utgång. Men jag vet inte, högskoleprov på lördag så det är egentligen inte så smart av mig. Funderar på att dra till Pascha på lördag istället.. Hmm.

Nu är klockan halv tio, och jag har en hel natt med plugg framför mig. Så, önska mig lycka till och håll tummarna för att inspirationen hittar tillbaka till mig denna kväll.

Ciao!

facebook

Varför är det så underhållande egentligen?
Det är ju inte ens roligt att sitta och stirra på en skärm hur länge som helst och se vad andra människor som sitter framför skärmar har för sig. Visst skriver många "gymmar" eller "är i skolan" så alla andra ser det, men för mig tycks det som att alla sitter på facebook. Dagarna i ända. Och ja, jag tror att jag är en av dem. Jag gör mina mikropauser från pluggandet, vilket faktiskt är en riktigt bra pluggstrategi. Var 10e minut eller så, skriver ett snabbt blogg inlägg eller checkar fb.

Men varför liksom? Det ger inte direkt någonting.

Jag tror att det är ett stort jävla tecken på att jag har alldeles för lite att göra om dagarna.

Speech!!!

Har pluggat matte en stund nu ikväll, och det gick ganska bra!!
Just nu skriver jag på mitt irritationstal och det går faktiskt ganska bra. Är klar med det, ska bara finslipa det nu i några omgångar så det blir lite genomarbetat. Inte schysst av läraren att ge mig tre fyra dagar på mig att srkiva två tal. Men men, bara att gilla läget, bra ska det bli i alla fall!

Annars är det Billy Idol som spelas ikväll, och han är BÄST!

Klockan tjugo i elva, men tjena. Jaja.


Slowdancing in a burning room

Pluggar matte just nu, det är derivata som gäller. Inte helt enkelt, dock inte helt omöjligt heller. Man kan bara göra sitt bästa, vilket jag egentligen inte har gjort inför detta provet. Klarar jag det inte får jag satsa på omprov helt enkelt.

Annars riskettan idag, skönt att ha det avklarat. Ska skriva två tal senare ikväll så jag är ganska trött, och kommer bli tröttare. Livet leker, hehehe! Nej, det är faktiskt ganska skönt.

Ja!

Take on me

Skön dag..? Nej!
Skola, sen vidare direkt till körskolan där jag ägnade nästan tre timmar till att stirra på en datorskärm och besvara frågor.. Inte okey! Men det ska ju göras, lika bra att ha det gjort liksom..

Imorgon är det sovmorgon, vilket kommer bli underbart skönt! Långdusch innan skolan är välkommet! Efter första lektionen eller andra bär det av till körskolan för att gå på riskettan, vilket inte ska bli spännande alls.. Ska köpa med mig redbull!

Men nu ska jag gå och dö! Ciao.

feed me!! =)

Thaimat hade suttit så fint ikväll!!!

clean

Nu börjar rummet se mer ut som ett.. ja, rum! Golvet syns och det luktar inte längre sådär hemskt instängt. Väskorna är uppackade sen Prag, vilket är ett freakin miracle!! Det brukar ta minst några veckor i alla fall, så det går framåt för mig!

Good for me!!!

Huh

Okey, jag visste att jag skulle ha fullt upp denna veckan, men inte SÅHÄR mycket. Så, nu är det full fart igen med skola, körkort, bal och studentgrejer, högskoleprovet mm. Men just nu skriver jag en lista som ska checkas av denna veckan. Den ser ut såhär

- riskettan
- filmanalys
- tal i svenska
- prov internationell ekonomi
- area of interest
- religion konferens
- övningsköra
- sy in balklänning
- geografi
- teori
- städa mitt helvetiska rum

Det fattas nog ganska mycket på den. Lika bra att börja direkt..

Funderingar

Det är så skönt att bara låsa in sig på rummet, lyssna på Foo Fighters, städa och bara tänka för sig själv. Har igång en eterisk olja i vatten över ett ljus, så nu börjar det lukta fräsch citron på rummet och undan för undan framträder golvet. Otroligt?

Nej, jag går mest här och tänker på mitt liv och lite allt möjligt. Jag har kommit fram till att jag inte längre bara har många jackor, utan även väldigt många väskor. Jag är prylgalen! Smått iaf.
Nej, gårdagen är definitivt värd lite illamående idag, minst sagt. Underbart att bara festa och skita i allting annat som existerar, bara ha roligt och tänka på mig själv.

Nu är det tillbaka till verkligheten och allt vad det innebär. Skola, pengar, Nya Zeeland, student, everything!

vad gör man?

Så vad gör man en söndagskväll när man sitter hemma och har tråkigt? JO,

man tar en snabbdusch, slänger på sig lökiga chinos och en t-shirt
träffar syrran i stan för att promenera
hamnar på utposten och dricker helt plötsligt en öl
två öl
vidare till cantina
shake shake baby
ragg ragg baby
drink drink baby
efterfest
whiskey? jag som inte dricker sånt skit...
härligt & roligt

Väldigt hälsosamt...

Lagom bakis nu. Eller ja, inte bakis. Mer skakig bara.

Städ städ baby!!

Öl

Utan öl känner jag mig... naken.. rädd... exposed.?

Nej, inte direkt. Men visst fan är man sugen. Kommer det övergå från att fika någon gång i veckan till att gå från skola till pub direkt och dricka i en timme eller så och snacka skit? Vi får väll se..

För fan, det är söndag och jag har dötråkigt! Och imorgon är jag ledig.. USCH! Vad gör man när man är så mycket ledig? Är partysugen!!

Ska förresten se om jag kan få den sexiga musikvideon á la Prag skickad, hade varit kul att glo på den!

Och här, lite go musik!

Bästa utgången?

Utgången i fredags var verkligen en av de bästa någonsin. De i Prag gick verkligen inte av för hackor, men att ha så roltigt i Sverige, det trodde jag knappt var möjligt. Ja jisses, nästa gång det är 18 på Le Cardinal ska jag och Malin dit. Och fyllejasmine också, partypinglan number one <3

Fyllesvin

Usch, jag är verkligen ett jävla fyllesvin. Men jag ska inte vara sån, jag gillar det som fan! Är riktigt festsugen, trots att det är söndag och att jag är lökigare än lökigast. I fredags var det hårda bud, lite för mycket öl, lite för mycket tequila, lagom av allt annat.. Isch ja, så skall det tas, hihi!

Underbar helg har det i alla fall varit, och nu är det dags att komma tillbaka till det riktiga livet där det inte finns tid och pengar över till att festa och leva livet. Men detta kommer jag att leva länge på.


Home...

En av de bästa veckorna i mitt liv är slut... Fem dagars supande med mina älsklingsdamer är no more. Saknar det redan.. Saknar Prag, maten, ölen, drinkarna.. Hell, jag saknar till och med hattjäveln. HAHA!

Ikväll är det The Tivoli som gäller, supa supa dansa dansa. Älskar livet och vill tillbaka till soliga, underbara, trevliga varma Prag.

Imorgon är det Le Cardinal.

No mercy. No regrets.

RSS 2.0