Do you know what we're fighting for?

15 minuter kvar, sen åker jag till Helsingborg. Trodde att det skulle bli stressigt idag, men förutom att jag har pluggat lite har jag mest slappat framför datorn, packat i lign och ro och läst i min bok A hitchhiker's guide to the galaxy (måste vänja mig vid att läsa engelsk litteratur) som för den delen är hilarious!

På radion går 21 guns av Green Day och i mitt huvud pågår det inte så mycket för tillfället. Är nollställd, fråga mig inte varför. Väntar bara på att jag sitter i planet, älskar att flyga!

Sen har jag en bild i huvudet av Mathilda som glömmer flygbiljetterna, jag som missar tåget och Lina med sitt apotek. Fast det kommer ju såklart inte hända, iaf inte att kontrollfreaket Mathilda glömmer biljetterna! Haha! Aww, mysigt att få bo tillsammans med dessa två i fem dagar. Hur fan ska det gå? ;)

<3



DAGEN D ÄR KOMMEN

Good morning Sweden!

Uppe tidigt idag för att packa klart och fylla väskan till det yttersta. Hur fan ska det gå när jag ska hem? Haha! Sitter och pluggar det sista nu, kompletterar min filosofiuppgift och måste säga att jag är nöjd med vad jag skrivit!

Om tre timmar åker jag in till Helsingborg för att möta upp mina pinglor.
Äntligen är vår resa kommen, det kommer bli så underbart roligt! <3

Medan vi festar loss i Prag får ni ha det så trevligt i Sverige eller var ni nu befinner er! <3

Ciao!



DAGENS I-LANDS PROBLEM!



vs.



vs.



vs.


Friday evening

En skön fredagskväll med god middag och trevligt sällskap. Har precis duschat ett tag och har nu på mig en underbar ansiktsmask (ska nog ta med lite sånt till Prag) och ska kolla film. Efter det är det godnatt och upp tidigt imorgon. Ska då "rätta" min filosofiuppgift, komplettera min packning och dubbelchecka allt och bli klar.

Sen är det good bye Sweden!

Men det ska bli en skön kväll. Känner dock att jag har ätit lite för mycket skräp ikväll och magen klagar på mig, haha! Lite ont i magen, men det är det värt, eller? Lite vatten gör susen!

Godnatt folket!

LOV!

Nu är det påsklov, det enda vi hade att göra idag i skolan var att se filmen The Cove, sedan var det att åka hem. Dagen har gått till att packa inför imorgon och träffa Malin. Nu börjar klockan bli mycket, så jag slänger mig kanske i duschen och sen pluggar lite. Sen ska vi käka och något trevligt.

Imorgon åker jag till stan vid ett. Möter upp tjejerna vid två. Tar tåget halv tre. Vid sju går flyget, och sen är vi i Prag. Lär väl bli att vi åker till hotellet, packar upp och duschar eller fräschar till oss, sen ut! Närmsta bästa pub eller bar och tar något lugnande, hehe! Fint ska dte bli, som jag har längtat!

Nedräkningen går mot sitt slut.

Det är bara så jobbigt för jag vet inte vad jag ska ha med mig, vill ju ha med allt! Speciellt jackor.. Har redan packat ner två, sen ska jag åka dit i en.. Ska få ner någon tjocktröja också så jag inte fryser ihjäl på kvällen, mindre spännande.

Men annars gott folk så är väskan snart packad, pengarna är växlade och kameran är fulladdad. Detta kommer bli ett bra lov!

Greetings from Varaloev!


Hotell Galileo

Tårarna bara rann

Imorse var det bio med skolan, såg en dokumentär som handlade om delfinslakt. Precis som jag väntade mig satt och grät mig igenom filmen.. Är det någonting som jag är extremt känslig för så är det djur som behandlas illa. Det är det absolut värsta jag vet! Fruktansvärda scener där de stackars djuren blev brutalt mördade av människor som inte ens förstod att det var fel.

Efteråt var jag skakad och riktigt ställd en stund.. Kan säga en sak, och det är att jag aldrig någonsin kommer att gå och se på en delfinshow eller ens gå på ett zoo. Vem i helvete vill utsätta djur för sådant och uppmuntra branschen? Aldrig någonsin mer djurparker för min del. Inte en chans.

Det är en film som alla människor borde ta sig tid för att se.


2 dygn

Om två dygn sitter jag på en tjeckisk bar och dricker något gott med trevligt sällskap!

Högst angenämt, och jag längtar!

<3

En mindre produktiv torsdag

Torsdag, och den sista riktiga skoldagen på en vecka och lite till är DONE. Imorgon är det bio på morgonen, sen arrivederci! Vi ska se en film om delfinslakt, och jag kommer säkerligen gråta som ett barn, bring your napkins, people!

Tänkte hinna med lite saker ikväll, bland annat att packa lite till inför lördag, och försöka komma på vilka skor jag ska ha med mig, hmm.. Sen plugga lite också så det blir gjort!

Men jag ska ha med mig mina underbara skyhöga svarta klackar, som är både otroligt snygga och bekväma. Klart att de ska med, nam nam! Något nice får man ju ha på sig när man ska på strippklubb bland annat, HAHA! Kul kommer det bli, ohyes! Sen vet jag inte om jag ska ha med mina nitklackar också, har inte riktigt hunnit inviga dem ännu.. Har ett annat par som jag inte heller invigt, ska jag göra det i Prag då kanske? We'll se..

Väl där nere ska jag köpa mig ett par dösnygga solbrillor dessutom, ohja! Många par, rättare sagt, det behövs verkligen!

Förresten, vilket UNDERBART väder det har varit idag! Har gått runt i kavaj hela dagen (fram tills på eftermiddagen) och bara njutit av sol, varma vindar och vårtecken. Kan det bli bättre en annars äcklig kall marsdag? Icke!

ÅÅH, jag är så trött på denn hemska kylan. Jag vill bort från Sverige och allt som tillkommer, blir trött bara jag tänker på att jag är fast här i lite mer än tre månader till.. Inte alls kul.

Idag är det 23 grader varmt i Auckland, längtar man bort eller?
När jag flyttar dit kommer det vara runt 11 grader varmt, och då pratar vi den kallaste månaden på året. Är det sjukt eller? Det bästa är att det är vad det har varit idag, som var sjukt varmt här. Haha! Oh, vad jag längtar bort! När jag flyttat dit kommer jag då inte behöva gå runt i tjocka jackor eller långa halsdukar <3

Hihi, ska drömma mig bort nu.

En produktiv onsdag

Vad är nu detta, våffeldagen imorgon igen? Det tycks mig som om vi har våffeldagen 3-4 gånger om året, eller är det jag som är vimsig?

Jag har i alla fall haft en väldigt produktiv dag. Hade en lektion på knappt en halvtimme i skolan. Efter den gick jag med Mathilda hem till Denice en sväng, sen nerom stan för att träffa Siamak. Satt och snackade lite skit med honom en stund, sen vidare till Ängelholm.
Satt på körskolan mellan 14.15 - 17.00, fick en hel del gjort där minst sagt.
Sen hem, käka och plugga. Har skrivit hela projektredovisningen idag och är snart klar med min hemtenta om döden/meningen med livet. Har dessutom börjat skriva på area of interest, vilket är hur skönt som helst.

Utöver det vill jag hinna läsa i min bok jag lånade idag, som jag visserligen redan läst fast på svenska, denna gången tar jag mig an den på engelska. Det är Douglas Adams genialiska A hitchhiker's guide to the galaxy, och den är fantastiskt rolig! Jag skrattade mig igenom den första gången jag läste den, och hoppas på att få göra det även denna gången.

Men nu är klockan snart tio och jag är väldigt, väldigt trött.

Även denna dagen har ägnats åt en massa massa planerande inför min framtid i ett land långt borta. Det finns så mycket jag vill hinna göra, och jag tror inte att jag vill komma hem igen (inom en snar framtid åtminstone) efter avslutad studietid i Auckland. Det kan jag dock inte helt fastslå förrän jag faktiskt hunnit komma tillrätta där, men jag känner det i mig just nu att jag inte kommer att flytta hem på ett tag.

Näpp, sängen kallar!!


Mitt blivande hem ♥

Skolarbete

- Projektredovisning

En massa resor 2010

Det blir en del turer detta året får jag lov att säga, vilket är helt underbart minst sagt, precis vad jag ville ha ut av året!
Idag kom det fram att det blir en klassresa till sommaren, så jag glädjer mig som attans åt det just nu. Sen att jag ska till Prag på lördag tycks inte ha bankats in i skallen ännu, på sätt och vis känns det fortfarande som att "det är ett tag till" tills vi ska dit, men det är ju för fasen snart!

Så jag ska plugga nu ikväll så jag slipper oroa mig över läxor när vi njuter av livet i Tjeckiens vackra huvudstad (som jag tror att den är) med en öl i handen och ett leende på läpparna, underbart!

London - januari 2010
Prag - mars/april 2010
Krakow och Auschwitz maj/juni 2010
Nya Zeeland juli 2010
Australien december 2010?

Lots of love!

Lördag

PÅ LÖRDAG ÄR DET DAGS!!!

Den veckan kommer inte bli nådig, oj oj oj oj..

Totally ludacris

Helt galet vad jag längtar till den varma sommardagen i juli som jag hoppar på flyget och säger BYE BYE till Sverige. Åh, vad det kommer att bli underbart! Har snackat om Nya Zeeland och AUT nu den senaste timmen, och jag är minst sagt taggad. Redan nu känner jag att jag vill vara där i mer än ett år, och jag har inte ens satt min fot där ännu, jag vet inte ens hur det är där. Ändå känner jag mig helt säker på att det är där jag hör hemma. Jag vill åka dit NU och jobba, lära känna människorna där och prata engelska all the time, bara smälta in i den nyzeeländska kulturen och way of living.

Vem vet var man egentligen hamnar, och när man faktiskt kommer hem igen?




Amazing!

Helt otroligt!! Helt amazing!

Middag!

Det är måndag och Elin är här och lagar middag. Hon står i köket och steker just nu, och jag bara lökar på datorn/kollar Svenska Hollywood Fruar, vilket jag för den delen gillar mer och mer för var gång jag ser det, haha!

Annars är det gött att jag åker till Prag om SEX DAGAR, vilket är helt insane!
I och med det är det också HUNDRASEX DAGAR kvar (ungefär) tills jag åker till Nya Zeeland, och det är bara så cp så det finns inte. Men jag har i alla fall köpt en skitstor resväska nu och annat gött till resan, så det är på g. Väntar ihärdigt på att de kommande 1,5-2 månaderna ska gå, tar ett tag innan allting är helt ordnat med lån och allt annat.
Därför är det helt underbart att jag var ute i tid med ansökan osv.

Men ja, det är svårt att förstå att jag kommer bo så långt borta om så kort tid, men helt underbart också. Det kommer bli jobbigt, men ASKUL! Svårt att beskriva känslan alltså.. Längtar!!!

Annars så står Elin i köket och lagar honungsglaserade potatis med äppelstekt kött (tror jag att det är) och det ser väldigt lovande ut. En helt egen kock minsann!

Back to life. <3

Saturday!

Katten väckte mig hur tidigt som helst imorse av att han anföll mitt ansikte och bet mig i huvudet, hahaha! Riktigt störd jävel alltså! Nu är klockan i alla fall tjugo i tio och jag har varit vaken länge nu, så jag tänkte göra något mer än att bara lyssna på bra musik och slappa. Så jag tänkte hinna med att städa lite och sånt innan jag åker in till Helsingborg idag. Sehr spannend! Oder nichts, hehe.

Annars ser det ut att bli fint väder och jag är på riktigt bra humör, så lite städ ska inte sänka mitt humör idag inte, hihi!

Have a great day, people!

Skön dag!

Idag har varit en riktigt skön dag. Upp och iväg vid åtta tiden och hemma igen vid fem halv sex, alltså fullt upp hela dagen! Imorgon ska jag upp ganska tidigt (helgtidigt) och åka in till Helsingborg för att bo i min systers lägenhet och vara för mig själv, plugga och ta det lugnt. Ska hämta min kamera så jag kan leka med den och klura ut hur den fungerar (wiii). Sen kommer Mathilda inom en runda imorgon skulle jag tro efter sitt jobb.. Mys!

Annars skall helgen alltså vigas åt att lära känna kameran, plugga teori och diverse skolämnen, koppla av och umgås med trevligt folk!

Extra mysigt när jag har både vin och lite cider där att koppla av med, aldrig fel det, hihi!

Välkommen in i värmen




Fyllt på lagret, maha

Idag blev det en tur till Ullared och alla outlets runtomkring, och oj oj vad kul jag har haft, haha, massa handlande. Bland annat blev det

- rosa resväska ca 100 l
- WESC hörlurar
- 2 par Stockhlm chinos
- Canon digital systemkamera (får imorgon)
- minneskort till kameran

Och lite annat skoj. Det är galet så materiell man kan vara. För det är verkligen vad jag är, materiell.


Ullared imorgon

Är det något som jag tycker är riktigt roligt så är det att åka till Ullared. Denna gången är jag ute efter Nya Zeeland grejer;

- två gedigna resväskor
- ansiktsmasker och liknande skönhetsprodukter
- ev något smink


Inte mer än så, kanske något annat roligt också, får se vad jag hittar.

Men oj oj nu är det inte långt kvar.. 9 dagar kvar till Prag och 109 dagar kvar till Nya Zeeland. Jag dör!! Längtar något oerhört efter den dagen jag sätter min fot i Auckland och beger mig till studentboendet för att "starta mitt nya liv" där.. Underbart! Allting känns fortfarande perfekt och jag ser mer och mer fram emot det för var dag som går. Var timme faktiskt skulle jag vilja tro, för det är verkligen det enda jag tänker på nu för tiden.

Nu ikväll har jag bäddat rent och småstädat, men har egentligen inte kommit så långt. Mathilda kommer strax, så jag får nog sätta fart, haha!

Men men, upp tidigt imorgon.

Have a nice evening!

Tired!

Idag har varit en ganska hektiskt dag, men det är väldigt skönt att hålla igång å andra sidan.. Upp och iväg till skolan imorse, sen från skolan till körskolan där jag nu varit i tre timmar cirka.. Nu ska jag hemom en snabb runda, sen in till Helsingborg för att sova i Ericas lägenhet. Ska få med mig min dator in så jag kan plugga ikväll. Då blir det svenska och körkortsteori.

Annars en skön helg med mys med Mathilda fredag och lördag förmiddag. Sen på lördagkvällen kom Mathilda och Elin in och lagade mat, drack vin och glodde på Melodifestivalen, vilket var helt okey faktiskt (ja, det är sant....). Igår tog jag en lång promenad, sen pluggade jag och städade lite.

Får se om det blir någon promenad ikväll, ahde varit så skönt nu när det är så underbart väder, men jag får se hur det blir med det!

Just nu vill jag bara äta något ordentligt, vilket jag inte gjort på hela dagen, och komma i ro i Ericas lägenhet och börja plugga.. Ska dessutom kanske börja på min engelska inlämning (vilken för den delen inte har några som helst instruktioner eller inlämningsdatum, så jag tänker go nuts). Jag ska även kräva ett mvg i betyg nästa engelskalektion av min lärare.. Enligt honom krävde killar högre betyg än tjejer på grund av dåligt självförtroende, så det tänker jag minsann visa honom att jag inte har.. Egentligen kanske den skriftliga inlämningen krävs för att "bevisa" mitt mvg, men shit the same, jag ska kräva det ändå.

"John, I demand an mvg in English C, and that's about it! Got it?"
Han skulle säkert bli glad om jag hade sagt så, haha. Han är en rolig prick!

Nä, jag har inte så mycket att tillägga... 12 dagar kvar till Prag, vilket kommer att bli awesome! Längtar som ett as!

Bye!

Btw. Gotta love Foo Fighters!

Nedräkning på G

115 dagar.
Ungefär så lång tid är det kvar tills jag åker från detta landet. Jag kan inte koncentrera mig på något annat just nu, kan knappt plugga ens.. Nej, jag vill bara spola fram någon månad och att resten av tiden ska flyga iväg, för jag vill dit nu. Jag vill inte vänta längre.. Aaaah.

Längtar som ett as, som kanske märks?

Jag ska i alla fall gå och lägga mig strax, ska upp tidigt imorgon bitti och hinna med en lång och skön dusch innan skolan och dessutom få med lite kläder till helgen.

På lördag ska jag träffa my beloved ones för att laga middag tillsammans, kanske ta ett glas eller två? Hihi!

Godnatt mina kära! <3

19.22

Nu är klockan snart halv åtta. Jag överväger om jag skulle ta och värma lite mat sen igår snabbt och kolla på Halv åtta hos mig. Då tar jag en halvtimmes paus från islam, svenska och samhälle, och det kan vara ganska skönt ibland!

Ja, jag gör nog det. Jag knappt sett det på ganska länge nu, så ikväll är det minsann dags.
Oops, 19.23, nu får jag allt skynda mig, hehe.

Vad gör man annars en kväll som denna?

Tja.. Man pluggar & planerar

Hej hej hej hej!

Torsdag idag, och imorgon är det prov, inlämning och redovisning. Jag är dåligt förberedd inför detta, det kan jag erkänna! Just nu pluggar jag på provet, och snart kan jag det ganska bra tror jag.

Men ja, jag är väldigt, väldigt glad idag. Jag vill bara till NZ nu!

Det var allt jag hade att säga.

Antagen!

De ringde från IBS innan idag och meddelade att mina antagningapapper kommer om några veckor. UNDERBART! Så nu sitter jag och försöker summera allting jag ska skaffa och ha gjort innan jag åker, om cirka 3½ månad

- skaffa en systemkamera
- skaffa körkort
- köpa en ny och bättre dator
- gå ut gymnasiet med bra betyg
- ordnat med visum & csn
- lärt mig exakt allting jag behöver veta om NZ
- komma på ett sätt att få med hela mitt liv ner dit på max 30 kilos packning
- komma på hur jag ska underhålla mig under 30-50 timmars restid (kan bli betydligt mer än så)
- mm mm mm


Ja, allt detta ska nog lösa sig! Haha!

Idag har jag pluggat teori och efter att jag har skricit klart detta inlägget ska jag fortsätta med pluggandet. Då blir det att läsa i boken Lasermannen och läsa i religionsboken. Emellanåt lär jag skriva på min filmanalys så den blir helt klar. Idag är det onsdag, och jag har prov, inlämning och redovisning tills på fredag.

Kan bara säga att de tre kommande månaderna måste jag verkligen plugga röven av mig om jag ska kunna komma härifrån med körkort och okej betyg.

Men det är det verkligen värt. Får ju ändå en veckas semester från det när jag är i Prag.

JAG ÄR SÅ JÄVLA LYCKLIG ÖVER DETTA

Antagen!

De ringde från IBS innan idag och meddelade att mina antagningapapper kommer om några veckor. UNDERBART! Så nu sitter jag och försöker summera allting jag ska skaffa och ha gjort innan jag åker, om cirka 3½ månad

- skaffa en systemkamera
- skaffa körkort
- köpa en ny och bättre dator
- gå ut gymnasiet med bra betyg
- ordnat med visum & csn
- lärt mig exakt allting jag behöver veta om NZ
- komma på ett sätt att få med hela mitt liv ner dit på max 30 kilos packning
- komma på hur jag ska underhålla mig under 30-50 timmars restid (kan bli betydligt mer än så)
- mm mm mm


Ja, allt detta ska nog lösa sig! Haha!

Idag har jag pluggat teori och efter att jag har skricit klart detta inlägget ska jag fortsätta med pluggandet. Då blir det att läsa i boken Lasermannen och läsa i religionsboken. Emellanåt lär jag skriva på min filmanalys så den blir helt klar. Idag är det onsdag, och jag har prov, inlämning och redovisning tills på fredag.

Kan bara säga att de tre kommande månaderna måste jag verkligen plugga röven av mig om jag ska kunna komma härifrån med körkort och okej betyg.

Men det är det verkligen värt. Får ju ändå en veckas semester från det när jag är i Prag.

JAG ÄR SÅ JÄVLA LYCKLIG ÖVER DETTA

Sex on fire

Hmmm, tisdag idag... Ska bli en bra vecka detta.. :)
Först Malmö på torsdag och kolla diverse utbildningar förutom "min egen" blivande, hihi.
Sen på fredag är det prov + redovisning + inlämning i skolan, ska bli skönt!
Sen är det helg, fest kanske?

Sitter just nu och lyssnar på Kiss, spånar på min filmanalys och ser tafatt på House. Funderar på att gå och byta om till en stor t-shirt och ett par flanellbyxor och sedan sängen. Ska upp tidigt imorgon.

Ciao!

Nästan!

Är inte det ett fantastiskt ord? Nästan.
Det är liksom räddningen i verkligen alla situationer.

- Har du skrivit klart arbetet?
- Nästan, du får in det i eftermiddag!


Översätts vanligen

- Har du skrivit arbetet?
- Nej, jag har inte ens kommit på vad i helvete jag ska skriva om. Egentligen tänkte jag bara skita i det för jag orkar helt enkelt inte ens tänka tanken på att skriva något meningslöst jävla arbete. Men du, vi kan kompromissa: jag skriver en värdelös snabbt hopfixad bunke papper, du får in det i eftermiddag!


Sånt är det.

Nu är jag i alla fall nästan klar. På riktigt då alltså! Jag har skrivit 2/3 av filmanalysen och jag är ganska nöjd! Får jag inte mvg på den lär jag trilla av pinnen av besvikelse. I säkerhets skull drar jag ut på den så långt som möjligt, då kan hon ju inte komma och säga att jag skulle ha "utvecklat mer" åtminstone! 


Kill Bill

Oooh vad jag älskar de filmerna! Vad jag älskar Tarantino över huvud taget! Men mest Kill Bill, har sett de filmerna måånga gånger och kommer se dem igen! Maha.
Skriver en filmanalys om Kill Bill & inglorious Basterds, och den borde jag vara klar med snart. Ska se om det sker ikväll eller imorgon, snart åtminstone.

Och imorgon är jag ledig = GREAT! Vad fan gör man då?
Jo, ett besök hos farmor och farfar, varför inte? Ska dit och sitta och snacka med dem i timmar som vanligt, om allt mellan himmel och jord. Sen kanske inom körskolan? Måste ju ta körkort nu på helst tre månader så det är brådis! Så då ser väll dagen ut såhär för mig:

- upp vid sju åtta tiden och kila till farmor & farfar
- sticka till körskolan vid tolvtiden & göra vägmärkestest och börja på datorproven
- hem vid tre? tiden och plugga svenska, samhälle och religion.
- sova

Haha, fy fan vilket spännande liv jag har! Tacka gud för att jag får en lugn och trevligt stund hos f&f att börja med i alla fall.
Ska dock få allting gjort först också, brukar bli som så att "något kommer i vägen, men bara för denna gången", men inte imorgon? Who knows.

NEJ SKÄRPNING LOUISE! FOCUS!

Back to studies.



Så jävla ful, men ändå samtidigt så jävla snygg! Hur fan gör han? Nä.. Han är ändå mest förjävla snygg!

Wednesday

Such a beautiful day! Har varit fint väder, haft roliga lektioner och är dessutom ledig imorgon, så då hinner jag göra klart lite saker tills på fredag!

Wonderful!
Och idag är det 18 dagar kvar till Prag, helt crazy!

Ja. Tänkte få lite plugg gjort nu!

- filmanalys
- läsa ut Lasermannen + bokrecension

Ciao belli!


Reality's killing!

Oj oj oj oj oj.
 
Jag får inte ur mig så mycket mer än så just nu.
Att i princip ha kommit in på utbildningen innan jag ens sökt till den är faktiskt helst fantastiskt enligt mig själv. Ringde in, pratade med chefen och det hela resulterade i att hon garanterade just mig en plats. Mig! Så istället för att åka till Malmö på torsdag och ansöka på fredag skickar jag in min ansökan imorgon och svar lär komma relativt snabbt, eller kanske mer papper på, att jag kommer in och blir antagen.

Så, jag börjar redan nu att mentalt ställa in mig på detta år bortom allt som heter trygg vardag.
Ett helt nytt land, så långt bort ifrån Sverige man kan komma och en skola med 24 000 elever. Det är min framtid! Om fyra månader infinner jag mig där, och har förmodligen redan hunnit vara där ett par dagar.

Vad ska man säga? Om fyra månader börjar mitt liv!


4 månader

Okej, nu jäklar är det nedräkning!
På torsdag/fredag skickar jag in papperna.
Då räknar jag med att ha besked inom 1-3 veckor, är osäker på den punkten.
Alltså vet jag om en månad. Förhoppningsvis.

Nervöst värre!
Hjärtat bultar och det pirrar i magen som aldrig förr. Aaaah!

Wellsesley Student Apartments01


Shalala

Nej, nu äro klockan halv sju.

Ikväll tänkte jag hinna med följande:

- tre maskiner tvätt
- bädda rent
- dammsuga
- plugga religion

Ciao!




Domenica e bello tempo

Så var det söndag, slutet på denna veckan.
Igår träffade jag Becca, meningen var att vi skulle sticka till Helsingborg och käka på en restaurang, men det var fullt verkligen överallt, så vi gick till McDonald's istället. Efter det gick vi till Tapaz, och vi hann inte ens sätta oss ner förrän fler anslät sig, alltid trevligt!
En mycket trevlig kväll innehållandes cider, öl och tequila och framför allt trevligt sällskap, vem kan möjligen klaga på det? 

Där satt vi tills de stängde, och sen tog vi bussen hem.

Idag går jag och väntar på att det ska bli imorgon.
Jag tvättar dessutom och småstädar på rummet.

Wonderful!

Har alltså haft en skön och riktigt rolig helg!


Middag + utgång

Istället för Ängelholm så kör vi på Helsingborg, där finns ett betydligt större utbud på både restauranger och uteställen ju. Becci hämtar mig om en timme, så jag ska ta och bya om nu och börja fixa smink och hår.
Ska bara luska ut vad jag ska ha på mig först, mina nya klänningar är ännu inte klara så ska se vad jag hittar i garderberna, något bör ju finnas?

Dessutom ska jag nog klicka hem mig en ny jacka. Det är en underbar ullkappa från ett av mina favoritmärken som jag har en del favoritkläder från, bland annat mitt metalliclinne med metallplattor och min underbara gråa stickade bolero. Nypris är 1300 kronor, men hittade den på Tradera för betydligt billigare och dessutom i 34 så det är bara att vänta på att auktionen tar slut.

Nu ska jag snygga till mig!


Lost

Kollar på ett avsnitt av Lost just nu. Har lagt bud på säsong ett och två, så förhoppningsvis kommer de hem i brevlådan snart, då jäklar blir det Lost non stop!

Tänkte kolla lite vad jag ska ha på mig ikväll, blir ju middag och sen en drink ute efter den.. Skor vet jag redan, men om jag ska ha jeans och en topp eller klänning har jag ännu inte kommit på, hade helst haft på mig en av mina nya, men tror inte att de är färdiga ännu. Det får jag se om en timme eller två.

Jag räknar ner dagarna nu.. Jag räknar ner tills på torsdag, till Prag, till balen och till studenten.
Jag räknar ner dagarna speciellt till juni-juli.. Åh, jag känner mig så lycklig! Jag vill bara iväg nu! Det är den enda jag har haft i huvudet de senaste dagarna.

Annars så ligger jag i soffan i shorts och linne; dels för att jag har cyklat på motionscykeln en stund, dels för att jag är varm. Lagom gött att faktiskt inte känna av den räliga kylan alltid.

Solen skiner ju och fåglarna sjunger, en underbart vacker vårdag.

Life's good
And about to get even better

Scolarship

Ligger i soffan i joggingställ och halvkollar tv, käkar ostbågar och kollar på stipendier.
Låter najsigt va?

Tänkte ta och hoppa i duschen om en stund och se om någon vill hitta på något i det fina vädret.
Sen ikväll ska jag ut och käka i Ängelholm, kommer bli skitmysigt!

Annars händer det väll inte så mycket, klockan är ju bara tolv, om inget annat ska jag kolla resor och drömma mig bort och kolla upp mer om utbildningen, om det nu finns något jag har missat, hehe.
Väntar spänt på att det ska bli torsdag någon gång.. Sen ska jag se över mina ekonomiska förutsättningar för att komma iväg. Det ska nog bli bra!

I'm so exited!





Keep smiling

Jag blev nyss påmind om att jag ikväll ska ut och käka restaurang, supermysigt kommer det att bli ♥

Sen så är det 20 dagar och ett par timmar tills att jag lämnar Sverige för en vecka för att leva livet.. Åh, det kunde inte ha varit mer efterlängtat.. Väntar bara på att resfebern ska trilla dit.

Nu tänkte jag sätta igång något bra att se.. Än så länge kan jag inte se Führerns Elit, så alternativen för ikväll är:

- ett avsnitt av Lost
- det som går på tv
- Bridget Jones dagbok
- Miami Vice
- Vetenskap - universums hemligheter
- King of Queens
- något tecknat

... och vinnaren är: Ace Ventura, som jag hittade precis.

Godnatt!


Sleepless...

Nu ligger jag vaken i soffan.. Kan inte få ro i sinnet alls. Har sovit oroligt och dåligt inatt, vilket har resulterat i att jag inte känt mig helt pigg under hela dagen och har gått och väntat sen fem på att få gå och lägga mig, sen när det väl är dags så kan jag inte sova.. Wtf?

Annars är jag tankfull som vanligt, tänkte se Führerns Elit sen ikväll kanske och få någonting annat att tänka på.

Äh, jag har inte så mycket vettigt att säga denna natt. Har man någonsin det?

Vad man än säger spelar det ju ändå ingen roll, så då kan det ju kvitta.

G'day g'night and fuck you very much (from behind)

screw you

very much

-




can't stop smiling

Jag kan inte sluta le.

Det är helt galet. Jag har gåshud över hela kroppen och jag ryser, jag känner mig helt lycklig.
Efter detta nästintill desperata sökandet efter utbildningen med stort U har jag äntligen hittat den rätta.

Jag har faktiskt gjort det. Den är det jag har sökt efter i dessa långa förjävliga år. Alla dessa gånger jag har haft en närapå ångest på grund av mitt ovetandes om vad jag vill plugga är no more, för nu vet jag.

Informationsmöte på torsdag i Malmö och underbara goa Malin ska med och hjälpa mig få svar på alla mina frågor. Förhoppningsvis kommer jag iväg till hösten redan, och skulle det inte bli då blir det till våren istället.

Jag hade kunnat börja gråta nu bara för att jag är så glad, för att jag känner mig så lättad. En stor vikt har lyfts från mitt bröst och dethär med framtiden ter sig inte så jobbigt längre. Det är spännande och någonting att se fram emot.

Och leendet bara fortsätter! ♥

it's going to happend

Just nu är jag inne på CSNs hemsida och kollar studiemedel med mera som gäller när man studerar i Nya Zeeland. Goda nyheter: den ekonomiska biten blir inga som helst problem! Jag är även helt och hållet behörig till utbildningen, och det finns faktiskt ingenting som säger att jag inte ska åka. Det är i princip allt jag har tänkt på de senaste dagarna, det och jobb. Jag har 26 dagar på mig tills slutet på första intagningsomgången, sedan ytterligare två månader tills den andra. Jag ska försöka hinna med att söka innan slutet på den första, bara jag hinner med möte med CSN och några andra..

Nu ska jag fortsätta kolla inne på CSNs hemsida för att läsa på mig om allt.. Det är snabba ryck om jag vill hinna ha chans att bli intagen nu. Har jag en sådan oändlig tur att jag kommer in på utbildningen...... :)


School

Dags för skola strax, tar bussen om 35 minuter. Underbart med sol!
Dock är jag orolig för Erica, syrran, som är i Thailand och inte kommer hem förrän den 31a.. Det har nämligen skett en jordbävning på en ö i Thailand, och förutom det har vi ju andra nyligen skedda katastrofer: Haiti, Chile, Medelhavet mfl.

Ruskigt. Hoppas hon är försiktig!

Extas

Puh. My heart is poundning.
Det känns som att jag har hittat rätt!
Jag vet, nu igen? Men jag känner att detta är någonting för mig. Denna gången finns det ingenting som står i vägen, jag uppfyller alla krav betygsmässigt och... ja, några hundratusen på kontot har jag ju inte, men för mig är det finansiella det lilla problemet. Kosta vad det kosta vill, ta ett lån eller något, det kan jag betala av senare!

Åh åh åh, jag vill dit!

Den är alltså i Nya Zeeland och det är en Conflict Resolution, konfliktlösning, som ger jobbmöjligheter inom bland annat FN.

Den har inslag av kurser och ämnen som faktiskt intresserar mig, och allt är på engelska. Alltså vilken möjlighet. Jag tror jag dör. Jag tror jag trillar av pinnen här och nu om inte jag får komma dit.

Den åttone juli 2010 börjar höstterminen, och då vill jag vara där.
Hamnar jag där?
Det lär jag veta om en vecka....

GAH

Natursköan Nya Zeeland är nu sjätte billigaste landet i världen att semestra
Mitt blivande hem?

Bella Italia ♥

Jag kollar lägenheter i Italien, Rom och Milano. Jag skulle vilja åka dagen efter studenten med allt jag äger för att leva mitt liv där. Hitta ett jobb eller kanske studera. Åh, det hade varit en dröm som besannades. Lära mig flytande italienska och hela köret.

Nu ska jag kolla lite utbildningar där. Jag hittade ett gäng på 10-14 månader (master examen) och då hinner man verkligen lära känna språket, folket och kulturen, samt skaffa boende och kanske jobb.

Något jag ska ta upp på nästa möte med Helena. Underbart!

Arrivederci


Nästan-shopping

För var dag som går blir jag mer och mer klädgalen.
Tyvärr så har jag inte så mycket att fylla på garderoben med, en tusenlapp i månaden räcker ju tyvärr inte så långt, oftast. Jag har lyckats fynda otroligt mycket nu på alla reor, både baskläder och roligare kläder såsom klänningar tex. Men sen ska man ju inte heller köpa bara för att det är billigt eller reducerat pris, man ska ju shoppa det man vill ha.

Visst har jag köpt dyra saker (med tanke på min ekonomiska sits) men aldrig någonting jag ångrat, aldrig! Till exempel ett linne jag köpte för 500 kronor, värt pengarna! Så sjukt snyggt är det och jag har använt det en del, och det kan användas till jeans, tights och shorts om man så vill. Love it!

Ja, till exempel då.. Annars är jag så jäkla snål när jag shoppar eller handlar i allmänhet.. Eller ja, när jag köper presenter köper jag hellre för mycket än för lite.

Så nu sitter jag framför datorn och kollar in klänningar, skor och åter klänningar som är så snygga att man vill trilla ihop och dö.

Ska jag, eller ska jag inte? Den eviga frågan kvinnor ställer sig dagligen när de står och håller i något som de bara vill ha. Många gånger vet de dessutom om att de aldrig någonsin kommer att använda det, ändå plockar de fram kortet efter att ha velat och köper det.

Som tur är har jag inte ett sådant starkt köptvång.

Men som alla andra av det kvinnliga könet har jag en viss fetisch där jag bara vill ha mer och ytterligare mer av en viss kategori. Min är jackor.
Absolut älskar jag väskor, skor, klänningar, you name it. Men än så länge är det jackor jag har mest av. Det är verkligen skrämmande hur många jag har, och hur mycket de har kostat mig (och mamma):

- 1 skinnjacka
- 1 skidjacka
- 2 vinterjackor
- 1 höstjacka
- 3 kappor
- 1 jeansjacka
- 1 vårjacka
- 1 regnjacka
- 2 kavajer

Jag tror det är alla.. Och ändå fastnade jag helt häromdagen för en dösnygg vinröd kappliknande jacka, ååh så fin den var, jag ville bara ta med den hem och döpa den. Men, nej. Jag klarade av att inte göra det. Haha, sjukt..

På tal om jackor har jag använt min underbara skinnjacka idag. Den är det dyraste plagget jag köpt i hela mitt liv, men det var så värt pengarna!! Det är så snyggt med skinnjacka så det finns inte. Skulle vilja ha en brun med, men det får komma senare.. Hehe.

Nä, nog om kläder nu. Fortsätter jag kommer jag att beställa hem något, och jag har verkligen shoppat mycket i år (och det är mars!) så nu får det räcka!

Än så länge skulle jag vilja ha det till att mitt bästa köp dessa två månaderna är antingen sammetsklänningen från Paris Kate & I (MQ) eller ett svart oversizelinne från Ginatricot. Linnet är egentligen bara billigt skit (som allt annat från den butiken) men grymt snyggt, gillar det!

Nu tänkte jag äta något. Hehe, ovanligt?

Ciao!


Här ser man en gnutt av klänningen

J.D.

Är jag den enda som är lite "småkär" i JD? Från Scrubs alltså. Ja, då menar jag ju inte att jag ligger och tänker på honom innan jag somnar eller så, men när jag ser på Scrubs brukar jag tänka att "han skulle allt passa mig!"



24 dagar!



i could do anything to end up here..






pics: Riu Tequila in Mexico

ändrade filmplaner

Det gick inte att lägga över Eight below på usb, fan fan fasiken!
Istället blir det G.I. Jane, även det en grymt bra film.
Dock ingen snygging Paul Walker med i den, men men.


eight below

Mm mums, ska sätta igång en film nu!
Sist jag såg den bara rann tårarna (jag vet, men dem gjorde faktiskt det), får se om den har samma effekt på mig ikväll, höhö.



Mumsfilibabba


Kommer sova gott inatt


one of us is gonna die young

Skola imorgon. Nu community. Så bra gick det med att sluta kolla på tv, well done!


muslam

Alltså jag är pantad ibland. Vi jobbar med islam just nu i skolan, men så fort jag jobbar med det kan jag varken tänka muslim eller islam, jag tänker muslam. Det kanske borde bli ett officiellt fackuttryck, så man slipper säga både och? Hehe nej, såklart inte.

Det blir samma sak med Eva och Adam, som jag gärna möblerar om till Edam och Ava. Sen när jag väl tänkt eller sagt det en gång, så kan jag inte sluta. Är det min hjärna som förtvinar till en liten bruklös ärta, eller är det helt enkelt jag som är pantad, and always have been?

Tja, vem vet. 


RSS 2.0